SPA I MASAŽE

Najkvalitetniji spa centri

Tajland nudi bogatu ponudu svjetskog ranga spa centara koji poboljšavaju ravnotežu psiho-fizičkog stanja. Od aromatičnih kupki, ljekovitih maski, masaža, detoksikacije, joge, tai-chi, meditacije, refleksologije i još mnogo više nude ovi ekskluzivni spa centri i resorti. Tretmani za obnavljanje ljepote tijela i duha daju osjećaj svježine i ponovnog rođenja – i sve to u totalnom luksuzu i komfornosti.

Detox & anticelulitni programi

Turisti koji od odmora traže više i žude za ravnotežom duha i tijela, uživat će u godišnjem odmoru s raznim programima za poboljšanje fizičkog izgleda poput detoksikacije, popularnih anticelulitnih programa, mršavljenja i sl. Svaki od programa vraća tijelo u mladost dajući mu potrebnu revitalizaciju, čišćenje i elastičnost i hraneći ga potrebnim kisikom i vitaminima.

Spa prehrana

Uz masaže, ovi spa centri nude i spa prehranu, odnosno vrhunski kuhari pripremaju jela prema nutritivnoj vrijednosti i kalorijama, a sva hrana je iz organskog uzgoja.

Antistresni odmor & masaže

Novi val turista koji traže antistresni odmor i žele se savršeno opustiti i uživati, itekako će se zadovoljiti bogatom ponudom masaža:

Tajlandska masaža - svjetski poznata tradicionalna masaža, bazirana na tehnici širenja energije koja putuje kroz tijelo. Smatra se da postoji 10 energetskih točaka na cijelom tijelu koje primaju kozmičku energiju koja se potom širi kroz cijelo tijelo. Masaža se radi preko odjeće, bez ulja i poznata je po tome što maseri istežu cijelo tijelo. Ova masaža ima višestruke koristi, od samog opuštanja mišića, podižući razinu energije koja se potom slobodno kreće po cijelom tijelu te odbacuje nakupljeni stres. Masaža nije dobra za ljude koji imaju problema u leđima. Ovu masažu možete pronaći po cijelom otoku, od same plaže, do salona, ali najstručniji maseri su upravo u spa centrima. Apsolutno neopravdano pojam Tajlandske masaže u Hrvatskoj ima sasvim druge konotacije.

 

Pra Krop – ovo je vrsta tajlandske masaže u kojoj se ljekovito bilje lagano trlja kroz odjeću i potom se masira. Dodatna tzv. vrućina ovu tehniku čini još učinkovitijom terapeutskom masažom. Masaža je dobra za duboke upale mišića i grčeve.

Masaža stopala – masaža počinje nježnim pranjem stopala i trljanjem kako bi se uklonile mrtve stanice kože. Najpoznatija masaža stopala se zove refleksologija, a na Tajlandu se radi u kineskom stilu, tj. u jednom dijelu masaže koriste se maleni šiljasti predmeti kako bi se moglo duboko izmasirati određene točke na stopalima. Iako se zove masaža stopala, masira se noga do iznad koljena, potom vrat i ramena, potom glava i masaža završava fenomenalnom masažom lica.

Uljna masaža – klasična masaža, diljem svijeta poznata pod pojmom uljna masaža. Osoba je samo u donjem rublju, a maser lagano utrljava ulje i masira cijelo tijelo. Ova masaža je izuzetno relaksirajuća.