Phuket
Na Phuketu živi oko 830.000 stanovnika i nalazi se oko 830 km južno od Bangkoka. Nalazi se na jugozapadnoj strani Tajlanda te je okružen Andamanskim morem. Razvio se zahvaljujući trgovini i izvozom limeta i pamuka, a je bio važan trgovački put između Indije i Kine. Ime dolazi od malezijske riječi Bukit što znači Brdo jer upravo tako izgleda iz daleka. Zapravo brdski dio čini oko 7 %. Phuket je vrlo popularan među turistima željnih zabave, ali jednako tako i parovima i obiteljima s djecom s obzirom na različitosti mjesta. Phuket ima lijepu obalu, vrlo različita mjesta koja privlače različite tipove turista. Otok je okružen lijepim otocima Similian, Koh Yao Yai, Lantom, ali svakako najpopularniji je Phi Phi koji je slavu zaradio filmom The Beach s Leonardom Di Caprijem.

Kišna sezona
Phuket se nalazi s druge strane Tajlanda gledajući od Samuija i ova dva otoka imaju kišnu sezonu u različito doba.

Tsunami na Phuketu
26.12.2004. Phuket je bio razoren potresnim tsunamijem kojeg je uzrokovao potres u Indijskom oceanu. Tada je stradao nekoliko tisuća stanovnika i njihovih gostiju, jednako kao i okolnih mjesta i otoka. Od tada je lokalno stanovništvo vrlo osjetljivo na potrese i proglašava se uzbuna ako postoji mogućnost tsunamija.

Kako doći od Phuketa
Za organizaciju putovanja na divan otok Phuket, obratite nam se s povjerenjem. Zbog sigurnosti i reputacije, organiziramo isključivo avio prijevoz.

Mjesta na Phuketu
Patong je mjesto kaosa: nepalski krojači, burmanski ulični prodavači, lady bar djevojke, ladyboyevi, tajlandski turistički djelatnici... svi oni upravo vas pozivaju u svoj ured ili nešto slično tome... Kata mjesto je zanimljivo, ima puno sadržaja i više je prigodno za parove i obitelji s djecom nego one željne razuzdanog noćnog života kakav nudi Patong. Što južnije idete na Phuketu, dolazite i do veće autohtonosti, daleko od plastičnosti i neonskih lampa. Rawai je šarmantno ribarsko mjesto koje turiste privlači zbog tržnice ribom koju mogu kupiti od lokalnih ribara i dati jednom od restorana preko puta tržnice da ih pripremi gdje će ju i pojesti i pritom platiti neku sitnu cijenu za tu uslugu. Phuket Town - što reći, možda ne privlači one željne plaža i izležavanja, ali ovo mjesto se svakako isplati posjetiti.

 

Izleti Phuket
Koh Phi Phi - popularna Maya Beach na kojoj je sniman film „The Beach“ iliti „Žal“. Kao Lak je popularan Nacionalan park, a uskoro će biti popularan i po filmu “The Impossible” koji se tamo snimao s Ewanom Mc Gregorom i Naomi Watts. Ekipa Go Tajlanda je bila filmski dio ovog mega spektakla. Ako želite putovati u Kao Lak s Go Tajlandom, mi ćemo Vam napraviti aranžman prema tome kada je najbolje vrijeme za posjetiti Kao Lak. James Bond Island 1974. godine je otok Koh Tapu ili Nail Island postao mjestom snimanja popularnog James Bonda u glavnoj ulozi s Rogerom Moore-om. Film se zove „The man with the Golden Gun“ ili „Čovjek sa zlatnim pištoljem“. U filmu se radnja odvija u Hong Kongu i u Bangkoku. Od tada je ovaj otok postao toliko popularan da ga svi zovu James Bond otokom. Zanimljivo je da se James Bondov film „Tomorrow never dies“ ili „Sutra nikada ne umire“ sniman i u Bangkoku, ali i na James Bond Islandu iako su ga izrezali iz kadrova.

 

Izlasci Phuket
Ako ste ljubitelji razuzdanog noćnog života, svakako pravac put Patonga. Tamo ćete naći mega disko klubove, lady barove, ladyboyeve, ali i standardnije barove, restorane i slično. Sve se vrti oko jedne ulice i to popularne noćnog života gdje je gotovo sve dopušteno i nitko ne mari tko što radi i kako se odijeva. Vidjet ćete i ladyboyeve koji su više ženstveni od nekih žena, golišave Tajlanđanke koje Vas pozivaju “Hello, sexy man”, mlade i stare, a svima će biti zajedničko vrlo dobro raspoloženje koje će prevladavati do kasno u noć.

 

Lady Boy Cabaret
Lady boy show je “must see”. Osim savršene kostimografije, scenografija, koreografija i svi ostali detalji su apsolutno savršeni, a čak i da nisu sve je vrlo, vrlo zabavno. Katoey inače znači ladyboy, a raspoznat ćete ih na nekoliko načina koje možete pokušati sami otkriti ako imate takvih interesa.

Tajlandski boks, Muay Thai
Popularni tajlandski boks možete gledati u nemkim ulicama i boxing stadionima.

Gay & Lesbian Phuket
Gotovo svi znaju da je Tajland zemlja bez predrasuda i takve vrste primitivizma te je tako Phuket pun gay barova i restorana i salona za masažu.