Chiang Mai
Ovo je peti najveći tajlandski grad, a šire gledajući broji 1 milijun populacije. Nalazi se na sjeveru Tajlanda, među najvećim planinama u Tajlandu i glavni je grad te provincije. Ime znači „Novi grad“ zato što je bio nova metropola za vrijeme vladavine Kraljevstva Lanna. Chiang Mai je jako popularan među turistima i godišnje ih posjeti oko 5 milijuna godišnje. Chiang Mai je stari grad s velikim brojem sveučilišta pa je zato i grad napučen mladim generacijama i nudi veliki izbor mjesta sa živom glazbom i disco klubovima.  Središte ovog grada je vrlo lijepo, ima jako puno hramova i jako je ugodno za šetnju. Ukupno se u gradu nalazi oko 300 budističkih hramova.

Long Neck Karen
Ovaj izlet otkriva Vam nevjerojatno lijepu planinsku prirodu sjevernog Tajlanda gdje ćete moći uživati u svježem zraku, slonovima, vodopadima, ploviti Ping rijekom na “čamcu” od bambusa te imati priliku kupiti svilu i pašmine od plemena dugih vratova "Long Neck Karen" koji su svakako jedna od najvećih atrakcija (ovo pleme Padaung su u biti izbjeglice iz Burme). U izlet je uključen i prijevoz i tradicionalni tajlandski ručak.

Wat
Chiang Mai broji oko 300 budističkih hramova (tzv. "wat" na tajlandskom), a najznačajnije znamenitosti se nalaze unutar Starog grada okruženog zidinama, odnosno onime što je ostalo. Stari grad „Old city“ je star 700-godina. Loy Kratong je festival koji se slavi krajem 11. mjeseca, a obilježava se puštanjem Lucky balona u nebo te raznih laterni da plutaju niz rijeku ili jezero. Čitatelji Trip Advisora su 2012. godine proglasili Chiang Mai među svjetskih 25 top destinacija za posjetiti.

 

 

Kako doći do Chiang Mai-a
Za organizaciju putovanja u Chiang Mai, obratite nam se s povjerenjem. Zbog sigurnosti i reputacije, organiziramo isključivo avio prijevoz.

Najbolje vrijeme za posjetiti Chiang Mai
Dobro ga je posjetiti tijekom cijele godine iako je Chiang Mai jedan od rijetkih tajlandskih gradova koji ima pravu hladnu klimu i zna biti iznenađujuće hladnjikavo.

Chiang Rai
Ovaj grad se nalazi 200 km sjevernoistočno od Chiang Mai-a te je od Bangkoka udaljen 860 km. Grad je osnovan od strane kralja Mangrai-a 1262. godine i postao je glavnim gradom Mangrai dinastije. Chiang Rai se nalazi u dolini Mae Kok rijeke, pritoka moćne Mekong rijeke.  Chiang Rai je na svjetskom nivou poznat po Zlatnom trokutu, odnosno sjecištu puta opijuma između Burme - Tajlanda - Laosa. Chiang Rai se nalazi 62 km južno od burmanske granice te 60 km sjeverozapadno od laoške granice. Hram Wat Rong Kuhn je poznat pod nazivom bijeli hram i obično ga se ide posjetiti kada se ide na izlet iz Chiang Mai-a do Chiang Rai-a.

Najbolje vrijeme za posjetiti Chiang Rai
Najbolje vrijeme za posjetiti Chiang Rai je jednako kao i Chiang Mai, tijekom cijele godine s izuzecima.

Kako doći do Chiang Rai-a
Za organizaciju putovanja u Chiang Rai, obratite nam se s povjerenjem. Zbog sigurnosti i reputacije, organiziramo isključivo avio prijevoz.

Izleti Chiang Mai
Tura po okolnim brdima, jahanje slonova, bamboo rafting, posjet plemenu dugih vratova “Long Neck Karen”.

 

Zlatni trokut
Svjetski poznati zlatni trokut nalazi se upravo u blizini Chiang Mai-a, odnosno u Chiang Rai-u.
Naime, zlatni trokut je put droge između Burme (Mianmara) – Tajlanda – Laosa.

 


 


Škola tajlandske kuhinje
Ako volite kuhati i volite tajlandsku hranu, nema razloga zašto ne biste dan proveli u školi kuhinje koja će Vas upoznati s tajlandskim namirnicama i kulturom prehrane. U turi je uključen i odlazak na lokalnu tržnicu gdje ćete Vam vodič pokazati najznačajnije mirodije u tajlandskoj prehrani i brojno voće i povrće kojeg nema u našoj kuhinji. U izlet je uključen transport, recepti, namirnice, hrana koju skuhate (stoga se potrudite), deserti, voće i povrće te kuhanje sticky riže – ljepljive riže.