BALI

Bali
Bali je otok, provincija u Republici Indoneziji, a poznat je pod nazivom „otok Bogova“. Glavni grad otoka je Denpasar, a nalazi se na jugu otoka. Bali se nalazi istočno od Jakarte, između Jave na zapadu te Lomboka na istoku. Krajolik je vrlo raznolik, ima brda i planine, ali i pješčane plaže. Jednako tako, pun je hramova i drugih kulturnih znamenitosti. Iako je otok bogat rižom, kokosom, kukuruzom, pamukom, duhanom i kavom, najjača industrija je ipak turizam.

 

Stanovništvo Balija
Bali je  2010. godine imao gotovo 4 milijuna stanovnika te su ga nastanili hinduisti koji su inače manjina u muslimanskoj Indoneziji. Na Baliju je više od 92% hinduista, a oko 7% su Muslimani.

Indonezija
Glavni grad Indonezije je Jakarta, a republika ima arhipelag od 17.508 otoka, 238 milijuna ljudi što ju čini četvrtom najmnogoljudnijom zemljom na svijetu. Indonezija ima granicu s Papua Novom Gvinejom, Istočnim Timorom i Malezijom.

Najbolje vrijeme za posjetiti Bali
Iako je Bali dobro posjetiti tokom cijele godine izuzetak je kišna sezona. Za vrijeme visoke sezone, cijene palet aranžmana su najskuplje.

Vremenska zona
Bali je na +8 sati razlike u odnosu na Hrvatsku iako je Indonezija na +7 sati.

Kako doći do Balija
Za organizaciju putovanja na Bali, obratite nam se s povjerenjem.

Viza za Bali
Nekada je viza bila potrebna, danas nije, no o vizama se treba raspitati u mjerodavnim institucijama, u ambasadi i konzulatu.